Inspraak
Inspraak
Inspraak
Inspraak
Inspraak

Jouw mening telt:

Klassenvertegenwoordiger:

 

Een klassenvertegenwoordiger vertegenwoordigt zijn of haar klas in de school. Hij of zij is het aanspreekpunt en de regelaar van de klas.  De klassenvertegenwoordiger en zijn/haar assistent ondernemen direct actie naar de mentor als er problemen zijn in de klas of pesterijen. 

Wanneer er onduidelijkheden zijn over het rooster of een docent is niet aanwezig, dan is het de taak van de klassenvertegenwoordiger om inlichtingen in te winnen. Verder vertegenwoordigt de klassenvertegenwoordiger de klas in de leerlingenraad. De klassenvertegenwoordiger en de assistent klassenvertegenwoordiger worden door de mentor gekozen.

 

De leerlingenraad:

 

De leerlingenraad vertegenwoordigt de belangen van alle leerlingen. Zij zetten zich in zodat de leerlingen het zoveel mogelijk naar de zin hebben op school. In de leerlingenraad zitten de klassenvertegenwoordigers van iedere klas.  De leerlingenraad krijgt ieder jaar een korte training op het gebied van organiseren, plannen en vergaderen.

 

De directie van de school vindt het belangrijk om de mening van de leerlingen te horen. Leerlingen kunnen goed aanvoelen en opmerken wat goed gaat en minder goed gaat in de school. In de leerlingenraad worden deze zaken besproken. De klassenvertegenwoordiger brengt na een vergadering tijdens de eerstvolgende mentorles de leerlingen op de hoogte van alles wat is besproken.  De klassenvertegenwoordiger heeft met de mentor één op één elke maand een gesprek.

 

Ben je benieuwd naar de leerlingenraad? Ze stellen zich hier voor!

 

Vergaderingen: 

De vergaderingen vinden plaats ongeveer 5 keer per schooljaar. Op verzoek van de directie kan er vaker een vergadering belegd worden. De locatiedirecteur of adjunct is tenminste op één vergadering van de leerlingenraad aanwezig.

Kan de klassenvertegenwoordiger niet bij de vergadering aanwezig zijn, dan kan de assistent zijn vervanger zijn. De klassenvertegenwoordigers worden uitgenodigd via de mail. De vergaderingen vinden onder schooltijd plaats.  De laatste vergadering van het jaar wordt met een hapje en wat te drinken afgesloten. 

 

De leerlingenraadvergaderingen worden begeleid door Mw. C. Velthuis.

Er wordt van iedere vergadering een verslag gemaakt. Dit verslag wordt naar iedereen gemaild. Na goedkeuring gaat dit verslag door naar de directie van de school.

 

 

Leerlingenraad 2017-2018 (vlnr): Fleur Oude Bruinink 1ve, Mw. C. Velthuis, Cas ter Brake 2hv2, Evi Ruinemans 1hv2, Stijn Nolten 2KT2, Iris Scherphof 2hv1, Kick Segerink 2ve, Nevin Bos 2kt1, Sem Knol 1hv1, Igor te Velthuis 1kt1, Tijn Hanstede 1kt2, Jordy Reuvers 1b/2b, Lonneke Geers 2hv3 ontbreekt op de foto.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.