Choose Your Own Device

 

Op dit moment werken we met iPads in de klassen. Vanaf het schooljaar 2019-2020 is het mogelijk om uit een door ons geselecteerd aantal apparaten te kiezen; choose your own device zoals we dat noemen. Het gaat dan om tablets en laptops.In deze folder lees je er meer over. Voor het komende schooljaar (2018-2019) geldt dat we nog met iPads werken. Onze locatie Praktijkonderwijs blijft met iPads werken. Daar is het gebruik van één herkenbaar apparaat zeer wenselijk.

 

Ervaring
De ervaring leert ons dat vooral havo/vwo leerlingen vanaf de bovenbouw behoefte hebben aan een apparaat met apart toetsenbord. Dit kan een laptop zijn of een 2-in-1 apparaat. Een 2-in-1 is een combinatie van een laptop en een tablet. Mede hierdoor hebben we besloten om leerlingen meer keuzevrijheid te geven.

 

Mogelijkheden
We zijn bezig met het opstellen van een document met daarin de keuzemogelijkheden. Het device moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden en welk type/merk apparaten hieraan voldoen zetten we op een rijtje. Een overzicht hiervan volgt halverwege maart 2018.

 

Leren anno nu
Leren doen we tegenwoordig niet meer alleen uit boeken. Het gebruik van digitale middelen doen we al enige tijd. In de onderbouwklassen gebruiken we een iPad ter ondersteuning. Leerlingen gebruiken de tablet als zoekmachine, als digitaal lesboek en soms als tekstverwerker. Het gebruik van ICT in de klas maakt het onderwijs interessanter, uitdagender en afwisselender.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.